Helt slut efter helgens firande!



I helgen har det vart fullt ös!
På lördagen så hade vi stort kalas för Melvin och Moa som fyllt år, barnen fick super fina presenter! Vi bjöd på en MASSA god mat och till fikan blev det en super god tårta som ja lägger upp en bild på i slutet av bloggandet. Vi pratade och stojjade och åt och drack och allt va toppen! Vid åtta tiden tog ja febern på Moa för hon kändes varm och hon hade 37.6 i feber så jag gav henne en tablett och efter det va hon super pigg och va vaken till kl 11 på kvällen och sen dess har hon inte haft feber!

I söndags var det kalas igen. Då hade Melvin maskerad för sina kompisar, hela 7 barn och 2 små så det va fullt ös men dom hade jätte roligt och tro det eller ej men alla fick napp i fiskedammen! ;)

Igår var man bra trött på kvällen så det blev väldigt lungt på kvällen, Jessica var hos oss och vi kollade på tv.

Idag har jag ägnat större delen av förmiddagen och eftermiddagen med Ida och lilla Jouline

Nu blir det tv!


Melvin blir bara bättre o bättre på att cykla =)


Tårtan vi åt på lördagen =P


På maskeraden var Melvin pirat och Moa princessa

 Melvin 4 År Idag! =)



Idag är det min gosse Melvins tur att ha födelsedag =) Hela 4 år blev han idag!
Imorse kom han upp till mig där jag låg och sov så sa han:
mamma fyller ja å idag?
Jaa säger jag..
åh tack snälla mamma! =)

Han fick komma ner och öpna sina presenter, en mycket förvånad min när han slet av täcket som låg över cyklen... Han stod och stirra en stund sen kom ett svagt ljud fram: eeennn cykel!
Han sprang till pappa och gav han en kram sen sa han VA COOL!!!

På förmiddagen gjorde vi lite ärenden, bland annat storhandlade all mat tills imorgon..
Tobbe jobba 12-18 idag så vi gick och mötte min syster och hennes två töser och Livia som fyllde år i Tisdags fick oxå en cykel så hon hade med sin så dom cyklade på gatan.. Så söta var dom! =)
Efter det gick vi in och då blev det lite glass/maräng tårta me kaffe å festis ;)

Sen åkte vi till Fynda där jag köpa dregglisar till Moa och så köpte vi en massa godis oxå till imorgon..

När vi kom hem plocka ja undan lite och då kom Tobbe hem från jobbet.. Då va det bara iväg på nästa tjohej igen... Då åkte vi in till stan och åt pizza på en till pizzeria. Melvin lekte i bollhavet som dom hade där och hade jätte skoj..
Nu på kvällen har vi städat och satt fram extra bord och dukat.. Imorgon blir vi hela 14 vuxna och 4 barn som ska fira Melvin & Moas födelsedagar!
På söndag ska Melvin ha maskerad för kompisarna! Hua mig vilken helg ;) Men kul ska det bli!

En glad nyhet!
ÄNTLIGEN har snickaren och rörmockare hört av sig och idag var dom i huset och kollade.. Äntligen har vi fått besked!!!
Rörmockaren kan inte börja på det förens i April men snickaren kan sätta igång redan om några veckor så då skulle han börja med att bygga den nya trappan (Som han vart åh beställt idag) och när den är gjord ska han börja på det stora burspråket i köket så vi kan renovera köket så fort som möjligt för det vill man ju ha klart ganska så först av allt..
Så det va kul att äntligen få ett besked nu! Som vi längtar tills det blir klart! =)

Lite bilder på min fyraåring =)


Paket öppning =)


Ute och provar nya hojen =)


Flaggan i topp!


Kusinerna ute på cykel tur =)

 Bullbak =)



Idag har jag bakat bullar! =) Riktigt stolt är jag måste jag säga för att jag har bakat två ggr i mitt liv som vuxen och det en gång med mamma och en gång med svärmor och då titta ja mest på ;)
Men idag har jag gjort allt helt själv =) Melvin hjälpte dock till med att lägga i mjöl och socker ;) Jessica var super snäll och passade barnen dom tre timmar det tog att baka.. Men som sagt det blir riktigt bra =)
Gick hem till mor och far på kvällen och fikade.. =)
Melvin var så duktig för han fick en egen deg att göra egna bullar och han va så söt för han tog lite mjöl på degen och kavla sen rulla han ihop den och la sina små, små bullar i knäckformar! Haha sötnosen!!

I veckan händer inte så mycket skoj mer än att jag ska hem till syster imorgon, annars blir det mest städa och göra iårdning inför stora kalaset på lördag.. På fredag får vi väl hitta på nått skoj oxå när det är Melvins födelsedag =)

Nähe min lille gosse har sovit en stund i soffan för han somna till en film så jag ska lägga han i sin säng nu!

Lite bilder från bullbaket =)


Bullbaket i full gång i köket!


Melvin mjölar degen =)


Melvin visar upp bullarna när dom är klara och Zicco vill gära smaka!


Här är mina! Gjorde två olika sorter för att se vilka som blev godast ;)


Melvin just nu i soffan =) SÖT! (Nallen är min brors gamla som han tvunget skulle ha med hem från mamma och pappa innan)

 Moa 1 År Idag!



Var tar tiden vägen?!

Idag blev Moa 1 år!! Min lilla tös börjar bli stor! Det är läskigt vad fort tiden gått men har man ett barn sen innan så flyger dagarna iväg som utvecklas till månader!!

Idag har vart en mysig dag!

Började med att hela familjen åkte ut till ICA skrea strand för att beställa all mat till på lördag (då det blir stort kalas för båda barnen) sen beställde vi en tårta med till Lördag.
När vi kom hem gjorde jag och Melvin en smaskig gräddtårta =)

Tobias jobba eftermiddag denna veckan så jag kände jag ville göra nått på Moas 1 års dag. Okej hon är så liten och förstår inte och för hennes del kan hon lika väl fylla på lördag men för mig spela det roll och jag ville såklart fira min tös så min syster och hennes två charmtroll kom och även Ida och underbara Jouline och sen lite senare kom även Jessica. Då blev det kaffe och tårta och paket öppning.

När alla gått hem så följde Jessica med mig och barnen ut på en runda med Zicco, och efter det åkte vi och köpte pizza =) Mums!!...
Strax efter kl 19:00 kom mor och far med presenter till Moa. Även då blev det kaffe och tårta och en massa bus å mys.. Moa va på EXTREMT härligt humör och hon skratta och busa med mormor och morfar så dom skratta så tårarna spruta så det va en riktigt mysig kväll!
Jessica busa som bara den med Melvin som han nog uppskatta för det har vart mycket med Moa idag så han har nog kännt hallå här e jag!

Kl 21:00 åkte alla hem och jag la barnen som somna bums!

Tack alla ni som var med och firade min dotters 1 års dag! Och stort tack för allt fint hon fick!!


Paket öppning på morgonen =)


Melvin hjälper till med tårtan =)


Blev förvånad över hur BRA Moa kan äta själv! Hade ingen aning om detta! *STOLT MAMMA*
Tårtan va verkigen smaskig tyckte Moa!! =)


Moa säger hej då till sin vän Jouline =)


 Veckan..



Veckan började med att jag fick magkatarr.. Inget skoj alls! Hade tid hos frissan på Tisdagen och ja tänkte ja ska fasen inte avboka på grund av ont i magen för ja såg ut som ett skatbo i huvudet!
Satt å kved i mellan åt av min dumma mage men jag stod ut dom tre timmar det tog..

Och sen på Onsdag kvällen så spydde Melvin 3 ggr.. Magsjuka ÅH NEJ tänkte jag!! Jag bäddade för mig och Melvin på madrasser i tv rummet där vi sov hela natten. (Tobias jobba natt denna veckan så han kunde inte hjälpa till) Men Melvin spydde inget mer och han vakna bara några ggr av att han va törstig.
Hela dagen igår var vi bara hemma och både jag och Melvin var extremt trötta!

Idag är han pigg och sig själv igen =) Dagis idag igentligen men jag lät han va hemma för att vila upp sig ordentligt så orkar vi nog med alla kalas i helgen =)

Nu på förmiddagen har jag lämnat hunden på hunddagis och så har jag försökt plocka undan här hemma.. Jag och Melvin har även badat Moa.

Nu ska jag förbereda lite lunch sen ska Moa sova middag och jag ska duscha och fixa till mig innan det bär av till jobbet.

Trevlig Fredag allihopa!

Här kommer bilder på stolarna som äntligen har blivit färdig monterade!


Bordet med dom gamla stolarna...




Detta tycker ja personligen blev fint, modernt blandat med gammalt.. Dock så är det trångt just nu men i vårt hus vi ska flytta till kommer det se bättre ut för där är det mycket större finrum plus att vi ska lägga i en skiva till i ordet så det blir större!


 Alla Hjärtans Dag!



Idag plinga det på dörren och utanför står en man med en bukett i handen och säger är det du som är Åsa? Öh jaa.. Varsegod säger han och går!
Mitt första blommbud och det var såklart från min man =)

På förmiddagen travade jag och min syster upp till mamma där det blev fika och barnen fick alla hjärtans dag present och jag fick lotter! Vann hela 75 kr =)
Nu blir det bara mys med våra barn och sen lite senare ska vi åka och äta nånstanns men vi har inte bestämt var än, blir inget lyxigt för ekonomin finns inte riktigt där så vi kör på nått enkelt..

Tobias fick present av mig oxå idag, han fick hjärtformade toast till frukost och sockar och kalsonger där det stod Älskar Dig.

Hoppas ni alla får en riktigt mysig Alla Hjärtans Dag!

Puss & Kram till min familj och alla mina vänner!


 Slålt mera idag =P



Idag fick vi sålt Melvins gamla mammut garderob från IKEA, så jäkla gött!!
Idag har vi vart i huset och ställt våra gamla matsalsstolar där.. Tobbe håller på med att sätta ihop våra nya. Kommer lägga upp bild på det när det är klart.

Idag fick jag mina nya bikini som jag beställt! Dom satt as bra på och va jätte sköna, tog kort på mig när ja hade dom på men dom bilderna lägger ja inte upp här så det får bli modellerna som visar upp dom istället ;)









 Köksbordet sålt =)



Idag fick vi sålt vårt köksbord! =) Hur bra som helst! Och för dom pengarna inköptes dom 8 stolar som jag lagt upp på bild i ett tidigare inlägg, så Tobbe sitter just i detta nu och sätter ihop dom medans Jessica och jag sitter och slappar i soffan ;)
Imorgon kommer en tjej och ska kolla på Melvins gamla mammut garderob! Hoppas hon köper det! Skönt att fått sälja av sig lite möbler.. Och ännu mer har vi som ska säljas innan flytten! PUH!

I eftermiddag medans Tobbe och Melvin hämtade dom nya stolarna så hälsade jag och Moa på Ida och hennes söte Jouline! =) Frida å lille Wille var där oxå.
Alltid lika mys att få komma hem till Ida =) Imorgon ska vi träffas en stund igen för våra saker vi beställt har kommit så vi ska hämta det imorgon =)

Nähe känner inte att ja har så mycket mer å skriva denna afton...
Imorgon är det dagis igen.. Han är ju ledig ons,tors i veckan.

Hoppas du har det bra broder där borta på andra sidan jorden!



Moa brevid söt Jouline!


Ida har bjudit Moa på bulle =)

 Storm Inatt!



Inatt vaknade jag av att det blåste ordentligt ute och att saker välte utanför, hatar när det är storm och hela huset låter så jag la mig så nära ja bara kunde intill Tobias och höll om honom! Skönt att han inte jobba natt när det är så ruggigt ute!
Älskar min man så mycket! År 2012 firar vi 10 år tillsammans och 8 år förlovade (Ännu ingen vigselring på fingret, vi skaffade barnen först så blir det kanske giftemål senare) =) 



Idag efter att jag och Moa lämnat Mevin på dagis så åkte vi hem till min syster på en kopp kaffe, sen åkte vi till vårt hus där jag ställde in Melvin och Moas pulka i verkstan för nu kommer det nog ingen mer snö skulle ja tro och nästa gång det blir snö så har vi flyttat så dom saker man kan flytta redan nu e bara sköna åh bli av me!
Längtar tills renoveringen startar! Vill bara flytta dit nu!!!!
Jag och Moa stannade inte så jätte länge!


Bilden är tagen från vårt blivande sovrum, har köpt lite nya krukor =)


Moa somnade redan kl tio i bilen på väg hem så nu sover hon i sin säng på sitt rum, men det e bara bra hon somna tidigt för Melvin ska hämtas 13:15 och då sover hon oftast!

Min bror är nu framme i soliga Australien där han kommer till att vara i 6 veckor! *avis* Så efter jag och Moa hämtat Melvin på dagis ska vi hem till min svägerska och underhålla henne lite! Tråkigt nu när han är borta för henne men det e juh nyttigt oh va ifrån varann med och än så länge har dom inga barn så då får man passa på att resa så långt å länge!
Efter det besöket ska jag iväg och jobba... Typiskt man ska jobba när det äntligen är fint väder bara!!! Har vart grått åh trist i flera dagar nu och man blir ju SÅ deprimerad men så e det!

Hoppas ni alla andra får en super bra dag i det fina vädret!

Älskar er mina små barn och min Tobias! Ni gör mitt liv komplett!


 Jätte kul!



I Lördags var jag på förfest hemma hos Ida, vi hade jätte roligt! Massa härligt tjejsnack..  Pappa var snäll och kom och hämtade hos 23:30 då vi åkte in till stan och gick in på Harrys =) Det va kul ute men mycket folk så det blev nästan jobbigt ibland! Var hemma runt 03:30.

Igår var jag trött och seg hela dagen med huvudärk men på eftermiddagen/kvällen mådde jag mycket bättre så vi åkte till huset och var där en stund sen åkte vi till willys och handlade sedan blev det hämtmat från stantons!

På kvällen kollade vi såklart på solsidan sen blev det wallander. Vi dippade grönsaker och chips och åt godis.. Hade inget lördags mys med familjen så det fick bli söndagsmys =)

Idag har jag och Moa vart och hjälpt mormor öppna butiken och där stannade vi till 11. Nu har Moa ätit och sover middag, jag ska också äta nu!
Känns helt sjukt gött för Melvin har ändrade tider på dagis nu och är nu där Mån,Tis och fredag 08:15-13:15 så det är jätte skönt att få längre tid hemma och att han får middag på dagis! Innan har han vart där mån-fre 08:15-11:15 vilket inte vart bra för man har knappt hunnit göra nått på förmiddagen sen ska maten i stort sett va klart när han kommer hem för han e jätte hungrig!
Så det e skönt dom ändrat det plus att man får två dagars sovmorgon =)

Nu ska jag äta middag och kolla tv, passa på medans man har egentid =)

 TYPISKT! =(



Dagen var planerad såhär:
14:00 skulle Ida komma och då skulle det bli fika. Sen skulle pappa komma och hämta Melvin efter jobbet så skulle jag, Moa, Ida och hennes lilla söta Jouline åka in till stan och gå i affärer och leta kläder till Ida att ha på sig imorgon kväll...
Men det slutade med att min tös vaknar från sin middags sömn kl 13:00 med 39.1 i feber =(
Så jag ville juh klart inte ta med henne in till stan då!
Gav henne en supp och efter den lekte hon som vanligt och var glad sen nu för en stund sen började hon gny så jag la henne i sin säng där slockna hon direkt! Så jag hoppas hon sover en stund nu!

Jag ska ju ut å festa imorgon som ni alla läst några ggr nu ;) och Tobbe har sagt att det är lungt ja går ut även fast Moa är dålig men däreot sa han att om Melvin av någon anledning oxå skulle bli sjuk då vill han ha mig hemma (vilket ja kan förstå för det e jobbigt att ta hand om två sjuka barn)
Men man ska ju inte gå och tänka att Melvin ska bli sjuk så imorgon blir det utgång!

THATS IT!!!!


 Beställt stolar =)



Idag har jag vart och beställt nya matsalsstolar till vårt bord.. Skulle igentligen köpt nytt bord oxå men vårt matsalsbord är ett gammalt fint rejält från Tobbes farmor o farfar så vi valde att behålla det men att köpa nya stolar så dessa blev det..

8 stycken blev det =)

Idag har jag jobbat 10-13 efter det så plockade jag undan lite här hemma och tog en fika med barnen.
Efter det begav vi oss hem till min bror och Jessica där vi fick mer fika och kvällsmat.
När vi kom hem fick barnen ta sig ett bad och dom båda tycker det är så mysigt att plaska tillsammans!

Usch ikväll har ja börjat känna av ont i halsen! Inte bra! Men det ska inte hindra mig ifrån att gå ut på lördag =P När man är tvåbarnsmamma och inte går ut lika ofta så längtar man efter festa dagen när man bokat in nått..Förr innan barnen fanns var man ju ute var å varannan helg och då tröttna man på det men nu när de som sagt inte blir av så ofta så kan man inte låta bli mer än å längta! Sen är det extra kul nu att jag ska ut med Ida =)

Nähe nu ska jag faktiskt ställa mig och stryka klart min tvätt sen blir det slapp i soffan innan mannen kommer hem från jobbet.

Trevlig Torsdag alla!


Min söta tös!


Min söta gosse! Kolla in världens finaste ögonfransar! (Fått av sin far) *avis mamma*


Barnen gillar leka tillsammans i badet =)


Kram min älskade lillasyster!


Moa bara står å står å står hela tiden =) Här äter hon majsbågar efter badet ;)

 Moa min söta tös!!!



Det är inte bara min gosse Melvin som utvecklas och gör framsteg utan Moa är flitig hon oxå! Nu kan hon stå själv utan stöd! Hon kan stå riktigt länge nu utan att behöva hålla i sig, men än så länge så är det när hon vill och inte på beställning av mamma Åsa ;)

Idag har jag vart på systemet på förmiddagen för att indandla allt smask som ska förtäras på Lördag då jag och Ida ska ha det riktigt riktigt roligt! Ska bli jätte skoj att gå ut med henne för det va ett BRA tag sen!! Så lördagen längtar jag efter!! Trodde det va fredag imorgon men ack så fel jag hade! Bara torsdag! *Suck*

Jessica kom till mig på eftermiddagen och jag bjöd på lite fika, nja fika å fika.. bullar å kakor.. Inget lyx direkt men,men det e inte alltid man orkar ställa sig å göra vofflor, kladdkaka, cohkladmuffins m.m.
Ibland är det gott med något enkelt oxå!

Vädret som vi har är ju ingen höjdare direkt! Är svårt att hitta på nått att göra med barnen när det är såhär grått å trist och nu REGNAR det oxå =(
Tobias jobbar eftermiddag så dagarna blir så långa! Hade det bara vart vår/sommar hade det vart hur gött som helst att gå ut så ungarna fick leka och en annan sitta på en bänk och njuta av solstrålar... Men det känns långt borta när man kollar ut genom fönstret! =(

Snart är det dags för kalas!! Melvin blir hela 4 år den 25 Februari och Moa blir redan 1 ÅR! den 21 Februari!
Vart har tiden tagit vägen?! Tycker det e skit läskigt! Men tiden har gått mycket fortare med Moa än när Melvin gick från 0-1 år. Men det är väl för att man har två barn nu och dagarna flyger bara iväg.. (Dock inte dom veckor Tobbe jobbar eftermiddag)

Har köpt en GRYMT fin spegel som vi ska ha till vårt blivande sovrum! Jag har redan inhandlat lite inrednings saker men jag kommer inte att avslöja något än!!! Jag vet EXAKT hur det ska se ut och det kommer bli så jäkla bra!! Men ja kommer inte skriva nått än om vilka färger det kommer till att bli eller möbler så detta får ni reda på längre fram! ;)

Nu ska jag börja på att klä på barnen sina pyamas sen ska vi mysa lite i soffan innan det är dags för nattning!

Lägger givetvis upp en bild på min duktiga tös!


 Tjejkväll =)



Igår kväll hade jag Mikaela och Agnes här, Mikaela fyller 25 år idag STORT GRATTIS!!! Så vi firade lite här hemma hos mig igår.. =)
Det va en tjejkväll som hette duga! Fasen va roligt vi hade det, jag skratta så jag låg dubbel vikt! Agnes åkte hem vid halv tio och Mikaela stannade till halv elva.
Mitt upp när vi sitter och flamsar och pratar så håller Melvin upp en ballong och säger, titta mamma ja har målat en gubbe! Och jag bara flyger upp i soffan åh blir helt uppsepelt av denna gubbe han lyckats måla! Har aldrig sett han måla så!!! Han har bara målat streck å runt,runt... Men nu hade han lykats få till ben, armar,hår, ögon och näsa å sånt!!


stolt =)

I eftermiddag ska vi hem till min syster en sväng, sen ska jag hämta hunden på hunddagis! Skönt att man har en plats åt honom =)

Nähe nu blir det middag för oss!

Have a nice day!