Framsteg..



Moa har gjort ännu fler framsteg, nu har hon lärt sig att gå helt själv med lära gå vagn, hon e å söt när hon kommer trippandes på två med vagnen framför sig.. Hon går tills det tar stopp sen får man hjälpa henne att vända om.

Jaha då var snart detta året slut! Nästa år har vi en HEL DEL att göra med tanke på att den STORA renoveringen utav vårt nya bliviande hus! Mycket kommer snickare och elektriker att göra men mycket ska göras själv också! Bara längtar tills huset står klart och man kan börja inreda och köpa nya möbler och sen börja skola in barnen på nytt dagis! Moa kommer till att börja på fajans först för det kommer nog inte bli flytt förens nästa höst... Beror helt å hållet på hur lång tid renoveringen kommer att ta, vi kanske inte flyttar förens till jul eller till och med efter! Tiden får utvisa!

Nu har jag precis suttit i telefon med försäkringskassan å anmält alla dagar som jag arbetat i december. Måste ringa in en gång i månaden och anmäla för jag tar inte ut full föräldrapenning när ja jobbar.

Nähe nu ska ja sätta mig och gå igenom mina kokböcker, vi ska ha gäster här på nyår och jag har ingen susning om va jag ska bjuda på så jag får sätta igång och planera... Imorgon måste allt va handlat!

Trevlig Onsdag alla bloggläsare =)


Sötnosen så stor hon börjar bli!


En bild på oss sen julafton, Melvin hade fullt upp med sina julklappar å hade inte tid att vara med på kort ;)

 Julafton ♥



Dagen igår var mycket bra =) Vi alla fick en massa fina julklappar! =)
Vi hade en mycket rolig tomte i år (min bror) vi skratta hela tiden åt honom och Melvin och Moa var jätte duktiga! Moa sa INGENTING.. Hon satt bara där och kolla på tomten och sen kröp hon även fram till honom och lekte med tomtens skor, inte alls rädd..
Melvin var så söt för han kramade om tomten sen sa han: Tack snälla tomten för alla presenter! ♥

Idag har vi vart MYCKET trötta! Både Melvin och Moa sov länge på dagen så dom är faktiskt uppe än!!!!!!! Fast nu börjar Moa gnälla så nu är det sängen som gäller!!! Jag, Tobbe och Moa sov till kl 11 idag men Melvin gick upp lite innan och gick ner och kollade på tv.

Nu ska jag hjälpa Tobbe att natta våra barn..

Trevlig Kväll


Barnen på Julaftons morgon


Jag väntar på kaffet ska bli klart till Kalle börjar =)


Moa sitter med sina klappar ♥


Melvin kramar om tomten ♥


Moa med alla julklappar ♥


Melvin och hans julklappar ♥


(Melvin just nu) Han älskar sin nya dator, men nu ska jag avbryta han och lägga han för nu e klockan EXTREMT mycket så nu ska han i säng ;)

 Host, host!



Hostar ja det gör vi hela familjen men annars är det mycket bättre med barnen =)
Så jag BER till gud att INTE råka ut för någon magsjuka nu!! Tycker vi har vart sjuka tillräckligt!

Jaha allt börjar så sakta bli klart inför julafton. Godiset är bakat och maten är köpt.. Återstår bara att göra det sista av städningen och duka! LÄNGTAR! =)

Imorgon ska jag träffa Karin på en fika för hon har äntligen kommit till Falkenberg igen! Som ja sakna henne när hon är hemma i sitt Kalmar!
Syster kommer även förbi imorgon också och lämnar lite julklappar så dom slipper ta med allt på självaste julafton!

Nu ska jag ta och plocka undan lite på övervåningen och städa i min klädkammare sen så är det bara att dammsuga imorgon =)

Trevlig kväll =)


Melvin gör julgodis =)


Åh Moa äter julgodis ;)


Mina små tomtar..


Såhär ser Moa ut i håret dagligen! Spelar ingen roll hur mkt vatten man öser på för det ställer sig så fort det torkat! =) Funderar på å prova en liten tofs snart =)

 Äntligen =)



Nu äntligen börjar barnen bli friskare och man kan börja njuta av att det bara är några dagar kvar till julafton!
Jag själv blir som barn på nytt när det är julafton.. Älskar att få julklappar men tycker det e minst lika kul (om inte roligare) när barnen får sina! =) Ska bli spännande att se Melvins alla glada miner ♥

Idag har vi vart ute hela familjen och skottat uppfarten och även baksidan. Har städat i uterummet och satt fram lite tomtar där, man ser ut i vårt uterum från vårt vardagsrum så ja tycker det är fint när de ser städat ut och det e nån tomte där med =)
I år ska vi fira jul hemma, vi brukar alltid vara hos min mamma och pappa men min systers man är så allergisk mot katterna så i år blir det hos oss därför är det kul att göra det extra mysigt =)

Moa är så söt!! Hon har börjat dansa, ser så OTROLIGT sött ut!! ♥ Hon har en tomte framför sig (har bild på den i ett tidigare inlägg) och den sjunger och dansar.. Då sitter hon framför den och trycker på knappen så han börjar sjunga och hon börjar rytmiskt dansa med ♥

Som sagt nu kan jag äntligen börja njuta av julemyset här hemma och snart är det julafton =)

Nu har jag en hund som sitter och väntar på att få lufsa ut i snön så jag får avsluta här nu!







Inte många paket kvar på kalender tomten nu!

 Stackars min tös!



Usch har haft två riktigt jobbiga nätter med min tös som inte kan sova!! JÄTTE förkyld och slemmig å lite hosta. Va hos läkarn med henne idag och hon har fått ögoninflammation =( Men nu har vi fått droppar så nu ska det väl ge med sig om några dagar.
Mamma Åsa känner sig mer levande än död på grund av sömn brist och av att jag med börjar bli förkyld å har ont i halsen så det är pest å pina här just nu!! =(

Igår va Moa med i tdiningen igen och den bilden blev TUSEN ggr bättre! =)

Nä nu måste ja vila huvudet i soffan för ja orka inte hålla d uppe!


Bra mkt bättre lr va tycker ni??


Min sjuka tös äter apelsin =)


 Lucia



Dagen började med Lucia firande på Melvins dagis.. Dom var så fina och duktiga allihopa =)
På eftermiddagen åkte jag och barnen in till stan på en mini shopping.. Pengarna har trytit såhär innan jul så det va mest mysigt att gå runt och kolla och Melvin fick gå in i leksaksaffären och visa vad han önska sig av tomten..(vilket va i stort sett hela affären)

Idag ska vi hem till Angelica! Ska bli super skoj för det va bra längesen nu! Jobb å sjuka barn som dratt ut på tiden..Men nu blir d av =)

Nähe dags å pälsa på mig å barnen och gå ut med hunden. Sen blir det nog ett besök hos mamma tror jag...Moa har en viss tid på förmiddagen som hon e så rastlös när man e hemma så jag brukar försöka ge mig ut på nått då så hon är nöjd =P


Min söta peppakaks gubbe innan dagis igår.


Min lilla tomte flicka satt i en mörk sal och vänta på lucia tåget.


Melvin stannade till vid snögubbarna igår och pratade med dom. =) När vi skulle åka hem och körde förbi med bilen ropade han, hejdå alla snögubbar vi ses imon!

 Ännu en helg...



Då var ännu en helg gjord... Veckorna bara går, läskigt så fort så man hinner inte med ibland!
Helgen började ju sådär.. börja med att Melvin vakna natten till Lördagen med feber.. Sen under lördagen hade han väldigt låg så som 37.4 - 37.6 så vi besluta att han va soppas pigg och kunde följa med på hans kusins 10 års kalas. Vi stannade bara två timmar sen åkte vi igen. Men det va i alla fall så vi fick kommit dit å grattat henne =)
Idag har vi bara varit hemma på förmiddagen.
Jobbade mellan 13-17:30 så Tobias hälsade på sin mor med barnen.. Minuterna gick långsamt i mellan åt men ändå flöt dagen på..
Melvin har vart feber fri hela dagen så imorgon ska vi till dagis kl 08.00 då han ska vara med i lucia tåget =) Stackars pappa Tobbe missar det men jag ska filma =)
Efter jobbet idag så blev det bara en massa bus å mys med familjen, snart ska Tobbe åka för å jobba natt och ja ska hoppa i säng och nana.

Trevlig kväll!


Idag ställde sig Moa upp själv för första gången och mamma va snabbt framme me kameran.


Styrketräna kan man göra med vad som helst ;)


Alla barn på pappa..


Kram och mys efter bus =)

 Jul pyssel på hög nivå!



Idag har det vart massa,massa städ och sen massa,massa pyssel =) Nu är allt klart, pyntet är framme och klapparna köpa och inslagna så nu får gärna julen komma ♥


Barnen kollar in den sjungande och dansande tomten ♥


Moa i tomte luva =)






Denna ängel har min farmor gjort! ♥


Melvin hjälper mamma pynta granen =)


Resultatet blev såhär..


Melvins pappkula som är gjord på dagis hänger varje år i granen.

Idag orkade jag inte skriva så mycket så ja bjöd på massa bilder istället.

Trevlig helg =)

 Moa dagens kändis i HN ♥



Idag var Moa äntligen med i HN.. Dock är jag inte nöjd med bilden =(
Det ser inte riktigt ut som hon... Den är liksom så konstig i färg och hon är helt vit i hyn, så jag tycker det är lite keligt men va gör man!

såhär ser bilden ut i verkligheten å i tidningen ser den ut såhär...



Som ni ser e det ganska stor skillnad på min lilla tös och ja kände knappt igen henne först i tidningen men,men... Va gör man! Hon e söt ändå ;)

Igår bakade jag för fullt! Det blev choklad muffins och banan/hallon muffins och maränger... =) Så Tobias fick sig en rejäl fika efter jobbet ;) haha haha...



Fika bordet.. =)



Får väl stolt visa upp mina maränger oxå ;)

Snart kommer Louise och Jessica på fika sen så ska jag hämta Melvin på dagis. Senare i eftermiddag ska jag och Tobias till Gekås och köpa dom sista julklapparna å även se om vi hittar ett par nya termobyxor till mig.

Nu ska jag förbereda förmiddagsfika till min syster och min vän ♥

 Underbara December Dag!



I Lördags hade vi fest! Det var jätte roligt!!! Dock kom dooleys:en fram och Åsa satte igång att snapsa...åh snapsa, åh snapsa, åh snapsa... Så jag blev rejält rund under fötterna och väl på puben insåg en vakt detta oxå och tryckte upp mig mot väggen och sa att du dricker vatten resten av kvällen och sen sa han jag håller ögonen på dig!
Men grejen va den att det va andra som va betydligt fullare än mig, å så farligt va det inte, jag gick kanske lite rangligt men ja betedde mig inte konstigt!
Men det va sjukt va dom höll vakt.. Ja stod å dansa med Jessica och Hanna då jag såg att TRE vakter står runt dansgolvet och stirrar på mig... Så ja sa till tjejjerna att nu står dom F*N å vaktar mig på dansgolvet oxå så nu e det inte kul länge... Gick iväg och satte oss å prata me lite kompisar..
Senare efter att druckit 4 glas vatten behövde ja gå på toa, tror ni inte vakt J*vlen följde efter mig på toa!!! ÅH ja va så arg!!!! Jag va ju till å me nykter då så varför ska dom va så extrema!!! Åh så sur ja va!!
Men jag hade kul ändå.. =)

Idag har jag haft en super härlig dag!
På förmiddagen gick jag hem till min syster och fick lite förmiddagsfika.. Efter det gick jag och hämta Melvin på dagis sen satt vi och mös medans Moa sov middag.
När Tobbe kommit hem från jobbet tog vi båda barnen på varsin pulka och lufsa ut i snön! Det va så SKÖNT!!! Moa åkte pulka för allra första gången och hon skratta!! =)
Vi gick en bra bit sen kom vi på att vi kunde gå till mamma och hälsa på vilket vi gjorde.. Vi tog lite kaffe och Melvin fick en glass, sen lufsa vi hem igen.. =)
Väl hemma skulle det byggas snögubbe men det va stört omöjligt med snön så jag och Melvin försökte bygga en snölyckta men det va svårt det me så det blev en liten,liten en...

Nu har Moa badat och även ja å Tobbe har tatt en värmande dusch så nu blir det snart läggdags för barnen och då ska jag och Tobbe titta på film åh bara mysa inne i det varma =)

Idag har Moa börjat vinka! Så sött!!!

Hoppas på en lika härlig dag imorgon!












 Fest ikväll =)



Ikväll blir det fest hos oss sen blir det ugång, jag och Tobias har inte vart ute å festat tillsammans sen innan jag blev gravid så det ska bli jätte roligt! =)

Melvin är just nu hos farmor och ska sova där tills imorgon och Moa ska sova hos mormor inatt. Det är första gången Moa ska sova borta utan oss så det känns lite nervöst men jag hoppas att det ska gå bra =)

Nu har jag och Tobias precis smaskat i oss min soppa ja gjorde igår kväll och Moa sover middag, när hon vaknat ska vi åka ut till Rygebo och hämta resesängen som Moa ska sova i hos mormor. Efter det ska vi inom jobbet en sväng på en fika sen ska vi hem å duscha och sen kommer gästerna =)

Jag längtar, detta ska bli så kul!!!

Trevlig Lördag till er alla!


 2 December



Jaha idag blev det den 2 December och kylen biter i kinderna!
Tillbringat några timmar i butiken sedan så kom Jessica på en fika, sen drog vi ut med barnen och handlade mat för imorgon ska maten va klar när Tobias slutar.

Har tillbringat kvällen med Hanna.S =) Jätte mysigt hade vi, första gången vi umgicks utan grabbarna! Skönt de ibland;) Så jag bjöd på kvällsmat och sen blev det fika vid åtta.
Barnen sover och Hanna har åkt hem så nu blir det vila i lugn å ro innan Tobias kommer hem.


Idag va det Moas tur att få paket från advents tomten och storebror hjälper till att öppna.


Idag va det en dregglis i Moas paket =)



Melvin och Hanna myser i "kojan" som jag byggt ;)


Min lilla söta tös hon kryper runt hela tiden, ser så gulligt ut! =)

 ♥ 1 December ♥



Idag är det den 1 December! Mys!

Dagen började med att Melvin kom ner och fick se att tomten va fylld me paket (kvällen innan var den tom och jag sa att om man är snäll så kommer tomten på natten när man sover och lämnat paket till tomte alendern)
Melvin och jag gick ner på morgonen och närmade oss tomten i mörkret och Melvin gick sakta frammåt och när han såg att det faktiskt hängde nått vände han sig om ett stort leende i ansiktet och sa: Mamma tomten har vart här! ♥


Dags att hitta dagens första nummer...


Va kan de va, va kan de va?!!...


WOW Bärgarn filmen!!! Melvin blev överlycklig!


Moa har börjat ställa sig upp på knä och så har hon börjat krypa lite =)


Idag har jag köpt en ny jacka, vad tycks? (Tagen med mobilen  därav dålig bild)

Har alltid velat ha mig en röd jacka och nu har jag fått tag i en... =)

Nu ska jag ge Moa lite mellanmål sen ska vi packa in oss i bilen och hälsa på Malin och Lea för det va längesedan nu!

Trevlig dag!