Torkar en glädje tår!



Har precis vart inne på www.alexandraida.blogg.se och läst dagens inlägg (En vän) och glädje tårarna började rulla ner från mina kinder!
Hon skrev en massa söta saker om mig som vän och dom orden värmde mitt hjärta!

Jag kan bara säga detsamma min vän! Du är underbar och jag är så glad och lycklig att ha dig som vän! Vi har alltid trivts bra tillsammans och tror vi kommer göra det föralltid!!

Älskar dig min vän Ida!!


Jag och Ida på vår student dag 2005! =)

 Busfabriken!



Idag på föriddagen var jag hos min syster på lite förmiddagsfika innan Melvin skulle hämtas på dagis =)
Jätte härligt soligt väder idag men KALLT!

På eftermiddagen när Tobbe kom upp så åkte vi till busfabriken hela familjen och så följde även Tobbe oh Hanna med =) Så vi hade riktigt sköj vi stora oxå ;)
Jag har fått sår på mina armar så det visar att man vart i farten ;) Förstår nu varför det står en skylt med att man ska ha långarmad tröja på sig!!

Efter busfabriken blev det en snabb visit hos Pernilla och sen hem och käka å duscha.. Nu har ja plockat undan massa och slagit in presenter som ja köpte igår.

Lite bilder från Busfabriken =)












 Ge-kås shopping med Älsklingen =)



Idag lämnade vi barnen hos svärmor och jag och Tobias styrde kosing mot det gula huset i Ullared.
Det blev en massa BRA shopping! Fick köpt födelsedagspresent till min systerdotter, Moa & Melvin, jätte skönt att ha det gjort! Köpte även allt som behövs inför Melvins barnkalas (maskerad) ska bli skoj!
Fick köpt massa snyggt till mig oxå!!! Måste säg att gekås fått in mycket snygga kläder! För nått år sen va det mest skit! Fick köpt mer ett par överdelar och så fick jag köpt träningskläder! Perfekt nu ska jag bara ha träningsskor oxå sen e det bara att börja!!
Köpte mig en ny väska som jag ska ha näst,nästa helg när jag och Ida ska göra stan osäker ;) Fick även tag i ett snyggt skärp!

Riktigt nöjd är ja över dagen som vart och helt underbart att åka iväg bara jag och älsklingen utan barnen och bara va för oss själva! =)

Natten som vart har vart tuff! Moa kom inte riktigt till ro och böka å stöka i stort sett hela natten, 04:30 blev hon äntligen nöjd å tyst och sov till tio.
Tror som ja sagt tidigare att det är tänderna som spökar på henne! Hon är även EXTREMT hård i magen stackarn! Men vi fortsätter me katrinplommon och hoppas på att hon ska bli bättre snart!

Båda barnen sover gott nu efter allt bus hos farmor och Affe och jag slö tittar på en film på tv:n i mellan åt... Ska snart tassa upp och lägga mig i sängen och kolla där istället!

Inatt hoppas jag på bättre sömn! Hon brukar ju sova hela nätterna annars så man märker verkligen så fort nått e på tok för då är det sömnen som drabbas! Typiskt att Tobbe jobbar natt för då kan han ju inte hjälpa mig på natten men det e bara att bita i det sura äpplet själv!

Till er alla ensamstående: JAG BEUNDRAR ER!!!

En liten mängd av mina inköp idag..

 Ida Dag! =)



Idag har vart en dag med mycket tid med min underbara vän Ida =)
Började med att jag och Ida möttes på BVC där det va baby café, stannade en timma sen va jag tvungen att åka för att hämta Melvin på dagis (Moa gnällde hela tiden)
Väl hemma blev det mat och Moa sov middag medans jag och Melvin bara mös..

Runt 14:30 kom Ida hem till oss på fika (Moa fortsätter gnälla) Blev rulltårtsbakelse och massa goa prat åh skratt! =)
Efter det åkte Ida hem och jag och hela familjen vandrade till Netto där vi handla lite sen knata vi hemmåt igen och då lagade Tobias lasange.

Pernilla kom förbi ca 40 minuter på en liten pratstund! =)

Moa har gnällt HELA dagen! Men hon är sten hård i magen och fick ut en liten plutt innan pga av att vi gav henne katrinplommon.. Tror även att hon håller på att få en framtand till!

Men imorgon ska jag och Tobias besöka det stora gula huset i Ullared så svärmor passar båda barnen så vi får lite egen tid, SKÖNT! Tack snälla svärmor!

Nähe nu blir det tv tittande med min tös som inte kan somna! Jäkla tänder!!!


 Solsidan!



Ja herre gud finns det någon roligare serie på tv just nu än Solsidan? Skrattar konstant när man tittar på det!!

Idag har jag jobbat sen så tillbringade vi eftermiddagen hos svärmor där det blev vofflor! Mmm smarrit!
Ikväll har vi bara tatt det lungt och plockt undan lite..
Imorgon är det dagis igen för Melvins del så det är bara att sätta alarm klockan så man kommer upp i tid!


Detta kort har vi förstorat på Melvin när han va 10 Månader...


Åh detta kort har jag framkallat åh förstorat på Moa när hon va 10 Månader. I Fredags blev min tös 11 månader! Snart blir hon ETT år! Helt sjukt va tiden gått fort!!

Nähe nu ska jag titta klart på Time Out!

 Solsidan!



Ja herre gud finns det någon roligare serie på tv just nu än Solsidan? Skrattar konstant när man tittar på det!!

Idag har jag jobbat sen så tillbringade vi eftermiddagen hos svärmor där det blev vofflor! Mmm smarrit!
Ikväll har vi bara tatt det lungt och plockt undan lite..
Imorgon är det dagis igen för Melvins del så det är bara att sätta alarm klockan så man kommer upp i tid!


Detta kort har vi förstorat på Melvin när han va 10 Månader...


Åh detta kort har jag framkallat åh förstorat på Moa när hon va 10 Månader. I Fredags blev min tös 11 månader! Snart blir hon ETT år! Helt sjukt va tiden gått fort!!

Nähe nu ska jag titta klart på Time Out!

 Friska igen =)



Nu har jag och Moa blivit friska igen =)
Skönt att det inte blev något långvarigt!

Idag jobbade Tobias kort dag mellan 06:00-12:00 så jag tog med mig barnen till vårt andra hus och där lekte vi lite utomhus sen åkte vi hem och då kom Tobias hem strax efter med mac donalds mat =P

Just nu sover Moa sen 2 timmar tillbaka och jag har precis bäddat ner Tobias o Melvin i var sin del av soffan så u sover Tobbe o Melvin kollar film..

Ska iväg och storhandla sen, tanken va att jag skulle åka ensam men vi åker nog alla fyra ändå! Tobias HATAR verkligen att handla mat och speciellt att storhandla med hela familjen men ibland händer de och idag är nog en sådan dag ;)
Det ekar verkligen i både kyl och frys så det ska bli gott att fylla på! Kommer nog gå på ett ex antal hundralappar =S men men så e det... Vi storhandlar REJÄLT en gång i månaden sen handlar vi där i mellan va som behövs läggas till så som mjölk, bröd osv..
Finns dom som vecko handla men det palla ja inte e;) Bättre å ta allt på en gång sen köpa till om nått behövs;)

Ikväll händer inte mkt, blir väl soffan och Lets Dance antar ja.. Jag hade först planer på att gå ut i helgen men det blir inte så nu när man mått som man gjort så vi får se när de blir av! Nästa helg kanske.. vi får se!

Ni känner ju mig vid detta laget så jag tänker avsluta med lite bilder i vanlig ordning;)


Försökte få en fin närbild på Moa att förstora! Gick väl sådär.....


Här leker Melvin på framsidan av vårt hus..


Melvin trivs som fisken i vattnet!!


Haha Melvin får nästan krypa ner i brevlådan för att få ut posten! ;)


 Trodde vi skulle klarat oss!



Men icke!!! Magsjukan bestämde sig för att hälsa på familjen Jacobsson/Andersson oxå!! Än så länge är det jag och Moa som drabbats! Men jag är mycket bättre idag så imorgon sk Tobias jobba igen (Vart hemma pga vård av barn) Moa spydde två ggr inatt bara och sen dess har hon vart pigg och ätit så vi får se om det gett med sig, det verkar i alla fall vara en kort magsjuka för min syster dotter började spy igår kväll en gång bara sen sov hon gott hela natten och idag är hon som vanligt!
Vi får se om Tobias klarar sig ifrån det, Melvin har vart lite kass i magen så han kan ju fått en mildare grad av de hela..

Hur som helst så har vi fått låna en dator nu av våra två vänner =) Så det va toppen för det är bra länge att va utan dator annars för mig som går hemma och är mamma ledig. Vår nya dator kommer ju inte förens i Mars-April!!!
Åh det e sjukt faktiskt hur mkt man igentligen använder en dator! Det märker man så fort man blir utan!

Måste visa upp mitt nya köp förra veckan... Kunde inte motstå! Har alltid velat ha en sådan men kännt nja är det min stil å så... Men så fanns den på rea. Kostat 499 men nu 119 så det va som hittat ;)
Riktigt snyggt över skinnjacka;)


Så ser den ut då ja ;)

Slänger upp lite bilder på mina sötnosar oxå;)


Melvin kör Moa i lära gå vagnen ;)


Nu kan man få upp en liten toffs på Moa =)

Nähe nu ska jag lägga mig i soffan och vila lite...


 Beställt ny! =)



Nu har vi beställt en ny dator =) Kommer dock inte förens Mars-April så det e surt!
Hoppas på att få tag i en dator att låna så länge!

Min förkylning håller i sig än! Det är ett skit! =(

Idag har jag hittat en massa fina möbler som jag vill ha till nya huset sen, kommer bli så snyggt!

Nähe nu ska jag hem och börja på maten så det inte blir mat inatt!

 Hemska vecka!!!



Usch o fy e allt jag kan säga, idag blir det ett gnälligt inlägg känner jag ;)

Veckan börja med gnäll, gnäll o gnäll av Moa!! Strax efter fyra har hon satt igang varje dag fram tills läggdags!
Hon har en framtand som är pa väg fram sa det e inte konstigt stackarn gnäller! Men hon är sa tyst snäll o alltid en glad tjej sa när hon väl far tänder o gnäller sa är man inte van vid det och da blir allt jätte jobbigt! (Fast det e ju hon som har ont och hon kan ju inte prata och säga vad som är fel sa hon kan ju bara gnälla)
Men mamma Asa tycker det e pain in the ass!!!!!!! Men,men man far tänka sahär, tänk dom som har gnälliga barn ALLTID!! Ska va tacksam att jag har en san snäll och glad liten tös, sa igentligen borde ja inte gnälla över nagra dagar!
Men det blir sa atomatiskt! Speciellt med tanke pa att i förrgar började jag bli dalig!
Sa nu sitter man här med hosta, ont i halsen, rinnande näsa, frusen o seg i kroppen!

Men det stoppar inte mig för att jobba! Jobbar idag mellan 10-15. Sen direkt när jag slutat ska vi aka till ätran och kolla pa Jimmys och Hannas hus som dom ska flytta in i, i Februari. Sen ska vi hem till deras lägenhet efter titten och laga mat och umgas :)

Igentligen borde man väl vara hemma och vila istället för att flänga runt men jag tycker inte de blir sa mkt vila hemma ända! Det blir ända att man springer o plockar och flänger med barnen...

Sa länge jag inte har feber och är helt ur funktion sa ska inget hindra mig;) Envis som man e!!!

Som ni vet sa har var data kolappsatt! Sa igar kollade Tobbe efter en bärbar data pa nätet och han hittade en bra faktiskt, sa vi far se om det blir den...

Nähe nu ska jag fortsätta mitt arbete... satte mig ner och tog en kopp kaffe för o värma mig men nu e det dags att fylla pa godis för det gar mkt pa lördagarna;)

Ha en bra trevlig helg!

 Datorn Sönder!



Sitter pa jobbet just nu och här saknas tangenter sa jag hoppas ni kan klura ut ända vad jag skriver!

Var dator gick sönder igar kväll, den beslöt sig bara för att dö!
Sa nu har vi ingen dator och vi hoppas pa att den gar att laga sa man slipper köpa en ny!
Men bara för det sa kommer det nog inte bli sa mkt bloggande för min del framöver!
Har ingen aning om hur länge vi kommer ga utan dator!

Vill bara passa pa att skriva innan jag slutar...

STORT GRATTIS TILL MIN KUSIN KARIN SOM FYLLER AR IMORGON! KRAM

 Måndag och ny vecka!



Idag är det måndag och nu är det som vanligt igen... Dagis drog igång idag vilket innebär inga mer sena kvällar å sovmorgon utan nu blir det att lägga sig i tid så man orkar lämna tidigt på dagis!
Dock har Melvin inte vart på dagis idag för jag va hos läkaren med honom så tog dom bort stygnen!
Han var JÄTTE duktig! Han sa ingenting och satt helt stilla! Åh mamma Åsa som vart så nervös om hur detta skulle sluta!
Han är VÄLDIGT gul/blå/röd/lila men det lägger väl sig snart! Han ska ha ett litet plåster 2-3 dagar till sa dom så de inte kommer så mkt smuts på det.

I eftermiddag var min syster på besök och hennes barn, efter det tog jag och barnen en lång runda med Zicco och Melvin klaga inte en sekund på att vi gick så långt i detta glatta!

Nu har jag precis badat barnen och nu blir det kvällsmat...
Självklart har man fotat detta bad så jag slänger upp lite bilder som vanligt ;)


Moa i badet =)


Melvin i badet med det härligt färglada öga!


Mys efter badet med mamma..


Tadaa!!...... Melvin är stolt över nya pyamasen =)


 ♥ Melvin ♥



Igår när klockan var 18:55 ringer Tobias mig på jobbet precis när jag ska börja räkna kassan och stänga butiken.. (Hör två barn som skriker i bakgrunden) Han säger att Melvin har hoppat i soffan och ramlat och slagit i kindbenet i bordet och det blöder jätte mkt, jag tror han måste sy!

Mamma Åsa fick världens brådska och räkna kassan så fort ja bara kunde och stängde av datorer å allt va som skulle göras! Nicklas och Jessica kom till mig för att hjälpa mig med portarna, sen så körde vi i ilfart hem så Jessica tog Moa och jag kollade på Melvin för att göra en bedömning! Åh visst såg det riktigt illa ut så jag ringde sjukvårdsupplysningen då dom rådde oss att åka in till akuten i Halmstad.

Jessica och Nicklas stannade hemma och passade Moa medans vi åkte.
När vi kom dit träffa vi en sköterska som kolla på han och sa att ni ska få träffa en doktor. Vi satt och vänta en stund innan det blev vår tur!
Han sa att det kommer nog bli så att dom får sy och dom kommer till att söva han för annars kommer han bara skrika och vifta å då är det svårt att få det snyggt!

Efter massa om å men så kom personal styrkan, läkare och två narkosläkare och vi pratade en stund. Läkaren va inte säker på om det behövdes sy så dom tyckte det va synd att söva honom. Så vi fick komma in i ett rum där det va två narkos läkare och en läkare och 2 sjuksköterskor.
Narkosläkaren spruta in nått i varje näsborre som gjorde han lite yr och "borta" kan tänka mig att det va typ som lustgas...(För alla er som använt det och vet va det innebär)

Jag satt och höll honom i händerna och försökte få ögonkontakt med honom och sa hela tiden mamma e här, för att han skulle veta att han inte va ensam.
Läkaren började tvätta rent och sa, vi måste sy!
Dom gav han två bedövningssprutor i kinden och sen sydde dom två stygn och Melvin bara skrek! Han skrek oxå JAG VILL ÅKA HEM!
Det var extremt jobbigt att se dom sy i ens barn och jag ville bara gråta lika mycket som honom men kände att jag måste hålla lugnet, jag får inte visa mig rädd!
Allt gick jätte fort igentligen men det kändes som en evighet när han låg där och skrek!

Det blev jätte bra sytt och han fick plåster och vi fick gå ut i väntrummet där han kolla lite på film... Vi fick stanna kvar en timme efter bara för åh se så han repa sig.
Melvin va väldigt trött men ändå så va han uppe å lekte hela tiden =)
Min duktiga gosse han va så duktig och jag är så stolt! ♥

Innan han fick det där i näsan så höll Tobias honom då sa han: Pappa det va dumt ja hoppa i soffan!

Vi var hemma vid 12 igår kväll och han somna i bilen på väg hem och i bar upp han i sängen och där sov han gott hela natten.

Nu är han uppe å är pigg och har ätit frukost, jag frågade honom om han hade ont. Han svar va: Lite men mamma det gå snat öve =) ♥

På måndag ska dom ta stygnen!

Tack snälla Nicklas och Jessica för att ni tog hand om Moa


Spelar spel medans vi väntar på att få åka hem...


Min lilla gosse efter ett par jobbiga timmar!



När vi fick åka hem protesterade Melvin: Jag vill inte åka hem nu! Ja vill leka!


Såhär ser Melvin ut idag, ser ut som om han vart me i en boxningsmatch!





 SNÖ!



Idag vakna man upp til en massa massö snö!
Min syster och hennes små söta töser skulle komma och hälsa på så jag gick ut och skotta uppfarten så dom skulle komma fram med bilden och efter det blev jag helt slut! Tungt me snö!

Längtar efter våren och sommaren nu faktiskt, slippa alla dessa kläder av å på så fort man ska ut! Sen längtar jag oxå till våren så dom kan sätta igång med renoveringen av vårt hus!
Vi var där igår hela familjen och eldade. Hela 10 grader var där!! Brr.. Kallt! Vi gick igenom lite möbler som står där (efter Tobbes pappa) och kolla vad vi skulle behålla och inte.
Sen gick vi och drömde oss bort om hur det kommer se ut efter renovering åh jag gick me alla mina inrednngsplaner i huvudet och såg de färdigt framför mig =)

Nu har min syster åkt hem och jag ska sminka mig och väcka Tobbe (som jobbat natt) sen ska jag iväg och jobba lite granna.

Trevlig dag allesammans i snödrivorna!

 Färdig! =)



Nu är Moas Jump Suit färdig! Fasen va fin den blev!! =)






Baksidan =)

 Gott Nytt 2011 =)



Igår hade vi en riktigt bra nyårsdag =)
Hanna och Tobbe.P kom hem till oss kl 18 och då blev dom bjudna på en tre rätters som jag stått med under dagen och fixat med...

Förrätt: Räkcoktail och vitlöksbröd

Huvudrätt: Potatisgratäng, kyvklingklubbor, kycklingvingar, rostbiff, kryddskinka, lökkorv, nallekorv, sallad (med i princip allt i), annanas och baguett med pålägg.

Efterrätt: Panacotta med hallon

Kvällsfika: Kaffe, kaffelikör och cheescake

Så när vi tryckt i oss allt så var vi så trötta och mätta så vi la oss alla i soffan utmattade och kollade på film och när klockan närmade sig 11 så var ja så trött så ja tänkte hur fasen ska ja hålla mig vaken till TOLV! Små barns mamma som man e som inte är uppe speciellt länge på kvällen för att orka me att ta sig upp på morron ;)

Men ja höll mig vaken å vi pälsa på oss en stund innan tolvslaget och tog med champange ut och då smällde de av me raketer! =)

Moa och Melvin sov hela tiden och vakna inte en enda gång av smällarna trots att det smällde som sjutton vid deras sovrumsfönster!

Nu ska jag ta fram lite chips å götta... Sen är tanken att mitt nya liv ska börja med träning ;)

Trevlig helg!